phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu Statistics

19. 10. 2007

O co jde? O kino Čas, nebo o miliony z hazardu?

KARLOVY VARY – Do nadace města poplynou peníze z provozování heren. Politici ucítili příležitost.


 [ Diskuse – Karlovarský deník ]

Pravděpodobně miliony korun z hazardu stojí v cestě dalšího provozu zrekonstruovaného kina Čas. Ty poplynou do Nadace města, kterou magistrát založil loni v březnu z povinného odvodu z provozování výherních automatů. Letos na jaře do té doby spící nadace zažádala radnici o pronájem městského kina Čas a uspěla.

„Od té doby je kino uzavřeno a politiky více než jeho otevření zřejmě nyní zajímá, kdo bude sedět v nadaci a kdo bude rozdělovat miliony korun, jimiž bude disponovat. Protože mezi zájmová sdružení a organizace je budou rozdělovat výlučně tři členové městské nadace, nikoliv radní nebo zastupitelé,“ uvedl politik, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Prvních pět milionů měla společnost Slot Game do nadace podle uzavřené smlouvy zaslat do konce letošního září, dalších pět v příštím roce. „Do nadace ovšem poplynou peníze i z jiných firem,“ uvedl náměstek Petr Keřka (ODS).

Předsedkyní správní rady nadace je nyní zastupitelka Monika Makkiehová (ODS), členové náměstkyně Jana Petříková (ČSSD) a lékař Roman Brázdil. Právě Makkiehové ale radní za ODS na návrh radního Václava Tomáška (ODS) zkrátili členství v nadaci na dva roky, končí tedy příští rok rok v únoru. Ve funkci ji vystřídá Jiří Vaněček (ODS).
„Tomu se mohu jenom pousmát. Šlo o neplacenou funkci a odchod mne netrápí. Mohu se ale jenom domnívat, proč je nyní takový tlak na členství v nadaci,“ uvedla Makkiehová. Dodala, že na dramaturgii kina Čas nadace intenzivně pracovala čtyři měsíce, ale kino stejně otevřít nemohla.

„Město nám Čas nepředalo, protože dosud není podepsána smlouva mezi nadací a městem. K tomu dojde až příští pondělí,“ vysvětlila. To potvrdil i Jiří Kalouch, vedoucí odboru rozvoje a investic. Primátorka Vlková je ovšem toho názoru, že kino dosud není zprovozněno kvůli tomu, že nadace nemá zajištěné filmy. Proto se termín otevření kina odkládá,“ uvedla Vlková. Původní termín otevření kina na konci listopadu se tak znovu odkládá.

zdroj: Karlovasrký deník
zveřejněno: 19. 10. 2007
autor: Ivana Kalinová

 

[ zpět ]