phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu Statistics

14. 11. 2007

Karlovým Varům přibývá hodně sporných kauz

Karlovy Vary – Sporných případů rozhodování současného magistrátu je víc než jen hala. K podivnostem, hojně kritizovaným opozicí, patřil prodej tří historických domů v Lázeňské ulici. Výběrové řízení s určením vítězů následně rada města zrušila a vypsala nové.

Velmi složité, aby nevznikly pochyby o regulérnosti, a s podmínkami, které -kromě staronových vítězů - těžko kdo mohl splnit.
Podle zákona bylo vše v pořádku. K tomu se odvolal podnikatel Martin Šretr, jeden ze zájemců v soutěži, který z ní ale pro nesplnění podmínek byl vyřazen. Šretr u soudu usiloval o zrušení prodeje. Neuspěl.

Jeden z nejčerstvějších kroků vedení města, způsobil, že obyvatelé a návštěvníci krajského města mají při touze po návštěvě filmu na vybranou z jednoho, soukromého kina Panasonic. Druhé, městské kino Čas je zavřené, přestože se zde dávno mělo promítat. I zde bylo nejprve výběrové řízení, sedm zájemců odevzdalo do rukou magistrátu své podrobné koncepce, aby vzápětí rada rozhodla o zrušení soutěže. Kino přiřkla Nadaci města. Ta, přes sliby o otevření s konkrétními termíny, nebyla aschopna kino uvést do provozu. Pravda, opravovala se zde ventilace a rozvod elektřiny, na což ovšem bývalý nájemce František Volf upozorňoval léta. Nadace nebyla schopná včas připravit program a nasmlouvat filmy. Kdy kino spustí, nikdo neví.
Městské divadlo se přemění na kulturní dům. Poté, co současné vedení města „podědilo“ smlouvu s manželi Heřmánkovými, pro město finančně skutečně ne z nejvýhodnějších, rozhodlo, že divadlo povede městem založená obecně prospěšná společnost. Její vznik proberou politické kluby a společnost doveze nějaké to představení.

zdroj: Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Karlovarský kraj
zveřejněno: 14. 11. 2007
autor: (ln)

 

[ zpět ]