phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu Statistics

02. 11. 2007

Vrátí nadace Čas městu?

Naprosto nepřehledná situace kolem kina Čas, které má provozovat nadace města, se stále více komplikuje. Radnice nyní uvažuje o tom, že znovu vyhlásí už jednou zrušené výběrové řízení na pronájemce tohoto městského zařízení.

„Vše záleží na tom, zda se podaří podepsat smlouvu mezi městskou nadací a radnicí. Na to mají jednatelé čas ještě čtrnáct dní. Pokud to nestihnou , pak bychom výběrové řízení vypsali znovu,“ uvedl náměstek Tomáš Hybner. I tento krok si ovšem vyžádá určitou dobu, protože radnice musí kino novu vyvěsit. Uvažuje proto o tom, že by v toto meziobdobí spravoval kino Čas odbor kultury.
Kino Čas získala městská nadace do své správy v červnu letošního roku, kdy jí dala radnice přednost před třemi zájemci, kteří se účastnili výběrového řízení. Tento krok radní zdůvodnili tím, že chtěli, aby kino provozovala společnost, kterou založilo město. „Na programu jsme čtyři měsíce intentzívně pracovali a připravovali i nezbytné opravy závad v objektu, na něž se přišlo během filmového festivalu. To například přestala fungovat vzduchotechnika, uvedla Monika Makkiehová, členka nadace. Ta už smlouvu mezi městem a nadací podepsala. „Město dokument zpracovávalo čtyři měsíce a nám jej úředníci předložili až minulý týden. Přesto jsme to nevzdávali a kino chtěli otevřít 6. prosince, “ uvedla Makkiehová.

Co bude nyní, to zastupitelka neví. Na návrh radního Václava Tomáška jí zkrátila ODS mandát v nadaci a Makkiehová tak v nadaci končí v únoru příštího roku. Mandát na čtyři roky zůstal náměstkyni Janě Petříkové a Romanu Brázdilovi. Na smlouvě chybí i podpis primátorky Vlkové. „Smlouva se připomínkuje, až to skončí, podepíše ji,“ uvedl mluvčí Lukáš Pokorný.

zdroj: Karlovarský deník
zveřejněno: 02.11.2007
autor:

[ zpět ]