phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu Statistics

12. 09. 2008

Jak konečně rozetnout problémy s kinem Čas? Radnice si dává na čas

Bývalý pronájemce František Volf vrátil kino městu 30. března 2007 a od té doby visí v provizoriu. Radnice je sice znovu otevřela a kino promítá, nového nájemce, který by městu platil alespoň symbolické nájemné, ovšem nemá.

Provoz kina tak hradí město samotné a suma, kterou už zaplatilo, je několikanásobně vyšší, než o kterou se s bývalým pronájemcem soudilo. Volf podle dohody o vzájemném vyrovnání po městu požadoval 160 tisíc. To město zaplatit nechtělo a mezitím už za kino zaplatilo přes milion korun. Výběrové řízení magistrát sice vyhlásil, ovšem do vyřešení všech problémů smlouvu s výhercem soutěže podepsat nemůže.

To všechno kritizovali zastupitelé na úterním jednání zastupitelstva.

František Volf navíc dal případ k soudu a ten vyhrál. Přestože se radnice odvolala, radní nakonec usoudili, že rychlejší cestou k vyřešení nekonečného problému bude mimosoudní vyrovnání, a s Volfem zahájili jednání. Ta nejsou dosud ukončena.

„Nečinností magistrátu může Volf nároky stupňovat, například uplatňovat ušlý zisk, protože dle soudního rozhodnutí má kino vlastně stále v pronájmu,“ upozornili náměstka Hybnera (ČSSD) zastupitelé.

Petr Kulhánek (KOA) už si servítky nebral vůbec. „Odporuje to logice a je to zvrácenost po všech stránkách,“ zdůraznil.
František Volf uvedl, že s náměstkem Hybnerem už jednal a toho, že může po městě uplatňovat ušlý zisk, si je vědom. „Navrhl jsem městu kompromis a nyní čekám na odpověď,“ uvedl ve čtvrtek (11. září) Volf.

Autor: Ivana Kalinová | KV Deník

[ zpět ]