phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu Statistics

12. 09. 2007

Skončí spor o kino Čas u soudu?

Skonči spor o kino?

KARLOVY VARY - Přestože už kino Čas převzala do pronájmu karlovarská Nadace, která jej má nadále provozovat, spor o objekt nekončí. Dokonce hrozí, že o kino Čas bude město bojovat u soudu. Proč?

Bývalý pronájemce objektu František Volf marně požaduje od magistrátu 160 tisíc korun, které proninvestoval v klubu Rotes Berlin. Ten si od radnice koupil za tři miliony korun, ovšem pod podmínkou, že městu vrátí kino Čas. To měl původně pronajaté do roku 2009. „Sto šedesát tisíc korun je odpočet z kupní ceny za klub Rotes Berlin a platba této částky byla součástí dohody o narovnání, kterou jsem s magistrátem uzavřel. Do zastupitelstva šla ovšem úplně jiná verze smlouvy, v níž tato částka už zakomponována nebyla. Město nám znovu dalo právní záruky, že celou věc napraví. To se nestalo, proto jsem dal celou věc k soudu,“ uvedl František Volf. Pokud by mu soud dal za pravdu, pak by smlouva mezi městem a Volfem byla neplatná a kino Čas by měl stále v pronájmu Volf.

Náměstek Balek ovšem tvrdí, že tak daleko spor nedojde. „Řeší se to. Nechali jsme zpracovat analýzu a podle všeho Volf asi nemá nárok na celou částku. Požádal jsme rantišeka Volfa, aby zaslal žádost o uznání tohtotodluhu na radu, ale on to odmítl. Nechci ovšem, aby celý případ skončil u soudu, preferujeme dohodu,“ uvedl náměstek Jan Balek. na dotaz, jak je možné, že zastupitelé obdrželi jinou verzi smlouvy mez městem a Volfem, z níž vypadla právě klasule, že město má Volfovi uhradit 160 tisíc, náměstek Balek odpovědě, že sám nechápe, jak se to mohlo stát.

12.9.2007 7:31
Ivana Kalinová

 

[ zpět ]