phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu Statistics

27. 11. 2007

Kino Čas: smír, nebo boj?

Karlovy Vary – U soudu včera proti sobě stanuli bývalý pronájemce František Volf a radnice.

Kino Čas: smír, nebo boj?

Jak skončí soudní spor mezi agenturou Helter Skelter, již vlastní František Volf, versus karlovarská radnice? Po prvním soudním projednávání je jasné, že pro celý spor bude klíčových následujících 14 dní. Obě strany se totiž včera dohodly, že právě tuto dobu si vymíní pro prostudování materiálů a dohodu na soudním smíru.

„Jsme ochotní poskytnout krátkou lhůtu k tomu, aby se město dohodlo na tom, zda dojde ke smíru. Můj klient požaduje 165 tisíc korun, plus uhradit soudní výlohy ve výši 9 tisíc korun,“ potvrdil Petr Šindelář, právní zástupce Františka Volfa.

Podle Libora Čiháka, který ve sporu zastupuje město Karlovy Vary, může tato lhůta věc rozhodnout. „Osobně si myslím, že je smír nejlepší řešení. Pokud by k němu nedošlo, obě strany by se odvolaly a spor by se vlekl mnohem déle,“ vysvětlil advokát.

Znovu se tedy dostane kino Čas na stůl soudci 10. prosince ve 13 hodin. „Jsem na proces připraven a problematiku mám dobře nastudovanou. Pokud obě strany nedojdou 10. prosince k dohodě, začneme se soudní spor odvíjet naplno,“ sdělil soudce Aleš Fikker.

František Volf je přesvědčen o tom, že pravdu má. „Město mě uvedlo v omyl a já se jenom bráním. Smír bych přivítal, ačkoliv se domnívám, že jsem v právu,“ dodal Volf.

Jakub Kaválek, mluvčí karlovarské radnice, uvedl, že nyní by měl nyní kino Čas spravovat odbor kultury, protože jednání nadace s městem se příliš protáhla. „Snažíme se, aby bylo kino Čas otevřeno a sloužilo lidem ještě před Vánocemi,“ uvedl Kaválek.

» diskuse

Jan Havelka / Ivana Kalinová

[ zpět ]