phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu Statistics

11. 12. 2007

Bývalý nájemce kina Čas prohrál soud s magistrátem

Karlovy Vary – Bývalý nájemce městského kina Čas František Volf včera prohrál první kolo soudního sporu s magistrátem. V žalobě se dožadoval, aby magistrát zaplatil část investic do klubu Rotes Berlin, vyklidil a vrátil kino. To je zavřené od skončení mezinárodního filmového festivalu. Volf se proti rozsudku odvolá.

Magistrát nezávisle na rozhodnutí soudu znovu otevírá kino v sobotu promítáním filmu o Simpsonových. Vstupné je zdarma.

„Nejsem z rozsudku zklamaný. Je to pro mne poučení, že městu se nesmí vycházet v žádném případě vstříc. Je to považované za slabost a naivitu. Lepší než s magistrátem je jednat s mafií. Tam se podá jen ruka a všechno platí,“ řekl Volf.

Nájemní smlouva měla vypršet 1. února 2009. Jenže magistrát potřeboval vrátit kino už letos před filmovým festivalem. Chtěl totiž investovat miliony korun do rekonstrukce sedaček a dalšího zařízení. Volf proto kino vrátil. Na oplátku mu město slíbilo, že uzná investici ve výši 160 tisíc korun do klubu Rotes Berlin. Klub si Volf koupil v březnu. V dubnu poslal na magistrát fakturu a dozvěděl se, že nic nedostane. „Mohli jsme jít cestou předběžného soudního opatření. Nechtěl jsem ale, aby město mohlo říkat, že kvůli mně nemůže promítat lidem filmy,“ vysvětlil Volf. Proto počkal s žalobou na později.
Právní zástupce žalované strany Libor Čihák u soudu argumentoval tím, že nájemní smlouva na kino je od začátku neplatná. Jako důkaz mimo jiné uvedl, že nájemní smlouva z roku 1994 neplatí, protože nevisela na veřejné desce a město nedalo s nájmem souhlas.

Plátno se v kině Čas rozzáří v sobotu od půl páté odpoledne. „Promítání snímku Simpsonovi ve filmu je pro celou rodinu zdarma,“ řekl vedoucí odboru kultury Tomáš Svoboda. V 15 hodin uvede loutkové divadlo Voskárek pohádku Vodníkova Hanička. Od 19.30 hodin je na programu karlovarská premiéra filmu Breakout. Vstupenka stojí 80 korun. Kino promítá dvakrát denně.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - karlovarský kraj
Autor: (zed)

 

[ zpět ]