phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu Statistics

13. 07. 2007

Karlovarské kino Čas je předmětem sporů

Karlovým Varům hrozí soud o jeho festivalové kino Čas. Kvůli údajnému neplnění závazků žaluje město bývalý provozovatel a nájemce kina František Volf. Současně si nárokuje vrácení kina, které bylo před letošním filmovým festivalem rekonstruováno. Uvádí to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD) v regionální příloze.

Volf je majitelem hudebního klubu Rotes Berlin, který mu město prodalo za 2,9 milionu korun. Součástí dohody bylo i ujednání, že Volf vrátí městu kino, a to mu uzná investice do klubu, o které se sníží kupní cena. Městem najatý soudní znalec je stanovil na 160 tisíc korun. Dodnes ale peníze nedostal, píše deník.

Podle Volfa je 160 tisíc asi desetina toho, co do klubu v uplynulých letech investoval. "Město mi dalo dohodu, kde tyto investice uznalo. V únoru schválilo prodej zastupitelstvo. V nové smlouvě, kterou mi město předložilo, už tyto investice nebyly. Odmítl jsem smlouvu podepsat a trval na původním znění," uvedl Volf.

Město s řešením situace spěchalo, protože šlo i o vrácení kina Čas, kde se měly do festivalu vyměnit sedačky. "Právník zastupující město dal záruku, že město investici uzná. V březnu jsem vrátil kino a koupil klub. V dubnu jsem poslal městu fakturu. Odepsali mi, že ji neuznávají a neproplatí. Proto jsem podal žalobu na neplatnost dohody o narovnání a současně nárokuji vrácení kina Čas," řekl Volf.

Podle něj bylo jedním z řešení podat ještě před zahájením mezinárodního filmového festivalu k soudu návrh na předběžné opatření týkající se kina. "Nechtěl jsem ale, v případě, že by soud vyhověl a zablokoval kino, poškodit festival. Nejde mi o konfrontaci, chci jen to, co mi město slíbilo a k čemu se zavázalo," dodal Volf.

Náměstek primátorky Jan Balek, který situaci okolo prodeje klubu a vrácení kina řešil, se nemohl vyjádřit, protože je v současné době na dovolené.

zdroj:
zveřejněno: 13. 07. 2007 9:24
autor: ČTK

[ zpět ]